طرز تهیه فسنجان گیلانی قدم به قدم همراه با عکس + 5 نکته برای طعم بهتر
انتشار: دی 17، 1400
بروزرسانی: 23 تیر 1404

طرز تهیه فسنجان گیلانی قدم به قدم همراه با عکس + 5 نکته برای طعم بهتر

طرز تهیه فسنجان گیلانی قدم به قدم همراه با عکس + 5 نکته برای طعم بهتر

توجه داشته باشید اگر گردو را در قابلمه بدون روغن تفت دهید، عطر و بوی آن بیشتر ساطع می شود. در این مرحله درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم گوشت مرغ به مدت ۳۰ دقیقه نیم پز شود. در حین پخت گوشت مرغ، یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن به آن اضافه می کنیم. بنابراین باید خورش فسنجان را برای مدت بیشتری روی گاز قرار دهید.

  • البته به کوچیکی و بزرگی قابلمه و میزان موادتون هم بستگی داره.
  • کوفته قلقلی ها را در روغن سرخ کنید و در ۳۰ دقیقه نهایی پخت فسنجان قلقلی ها را به خورش اضافه کنید تا کاملاً بپزند.
  • البته شما زمانبندی کنین و از قبل تر مرغ رو خوب سرخ کنین.
  • نکته آخر هم اینکه گردو را کمی تفت دهید، سپس آب را به قابلمه اضافه کنید.
  • خورشت فسنجان با مرغ و یا خورشت فسنجان با گوشت در مزه های ترش و یا شیرین شده و حتی ملس شده تنوع گسترده ای دارند.

ظاهرا این غذا به حدی مهجور بوده است که مردم سایر نقاط ایران آن را نمی شناختند. مرغ ها را جداگانه سرخ کنید و حدود یک تا دو ساعت آخر به غذا اضافه کنید تا هم کاملا بپزد و هم طعم ها به خورد هم بروند. در ادامه وقتی خورشت روغن انداخت و قدری غلیظ شد، مرغ ها را به خورشت اضافه کنید تا خوب بپزد. در ظرف جداگانه ای مرغ را سرخ کنید و سپس مقدار کمی آب روی آن بریزید و اجازه دهید نیم پز شود. برای خرید مغز گردو می توانید از فروشگاه های افق کوروش به روش اینترنتی، حضوری یا تلفنی، اقدام کنید.

انار شهر ساوه

در دوران ساسانی به مناسبت پایان زمستان و رسیدن بهار، در اسفند ماه و مراسم نوروز از این خورشت استفاده می شده و کلمه فسنجان معرب نام باستانی آن یعنی اسپندگان است. مناطق شمالی کشور با استفاده از گوشت پرندگان شکاری، قیسی و گردوی کاملا آسیاب شده، با مزه ترش و شیرین (ملس) این خورشت خوشمزه را طبخ می کنند. در مناطق مرکزی ایران، با اضافه کردن شکر و یا قند و با استفاده از گوشت مرغ، بوقلمون و یا گوشت قرمز، خورشت فسنجان با مزه شیرین طبخ می شود. مغز گردو بکار رفته در این فسنجان کاملا ریز آسیاب نمی شود و دانه های ریز آن بعضا در خورشت مشخص است. پس از اینکه گردو ها کامل به روغن افتادند رب انار را به گردوها اضافه می کنیم.

خورش فسنجان گیلانی با گوشت قلقلی

در ادامه کمی زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا پیاز و زردچوبه یکدست شوند. در مرحله بعدی مغز گردو را آسیاب کنید و به قابلمه اضافه کنید. مخلوط پیاز و مغز گردو را حدود ۵ دقیقه دیگر تفت دهید سپس رب انار را اضافه کنید. برای تهیه خورش فسنجان ابتدا باید مرغ ها را آماده کنید ، برای این منظور مرغ ها را تمیز کنید و به خوبی بشویید ، سپس پس از خشک کردن مقداری نمک ، فلفل سیاه روی مرغ ها بپاشید. یک تابه مناسب و گود روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل تابه بریزید سپس اجازه دهید روغن داغ شود. پس از اینکه روغن داغ شد مرغ ها را داخل تابه بچینید تا با حرارت ملایم سرخ شوند.

خواص آب انار برای پوست

گردوهای سابیده شده یا چرخ کرده را به پیاز داغ و زردچوبه اضافه کنید. گردو را روی شعله ملایم ۳ تا چهار دقیقه در روغن تفت دهید. وقتی گردو خوب تفت خورد، ۴ لیوان آب سرد اضافه کنید و روی شعله ملایم به مدت ۱ ساعت گردو و آب را بپزید. اما این خورشت را با گوشت تکه گوسفندی و گاوی نیز تهیه می کنند. در عین حال خورشت فسنجان با گوشت چرخ کرده نیز متداول است.